Lediga tjänster på Örebro Folkhögskola

Nu söker vi 3 nya medarbetare till Allmän kurs (engelska) och till Startpunkt

 

Pedagog och Resurs (2 x 100 %) på Startpunkt

Vill du vara med i ett mycket spännande arbete där människor utvecklas och växer? Örebro Folkhögskolas verksamhet Startpunkt behöver nu ytterligare medarbetare. Vi söker en pedagog i svenska som andraspråk samt resursperson till vår etableringskurs.

Huvudman för Örebro Folkhögskola (ÖF) är en förening bestående av tre medlemmar: Evangeliska Frikyrkan (EFK), Filadelfiakyrkan Örebro och Immanuelskyrkan Örebro. ÖF har profilen Idrott/hälsa, Livsfrågor och Ledarskap. Skolan är uppdelad på tre verksamhetsplatser: Startpunkt (skolans uppdragsverksamhet) i Holmens industriområde, Allmän kurs och Fritidsledarutbildning i Vivalla, och Bibelskolorna på Götabro kurs- och konferensgård. ÖF har ca 150 heltidsstuderande på folkhögskolekurserna och ett flertal deltagare på Startpunkt. All verksamhet på skolan utgår från följande policy:

”Vi utgår från en kristen helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Våra deltagare skall få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där deltagarna blir sedda och hörda, respekterade och delaktiga”

Arbetsbeskrivning

På Örebro folkhögskola ges Etableringskurs för nyanlända i samarbete med Arbetsförmedlingen. Kursen syftar till att stärka kunskaper i svenska språket, hur det svenska samhället fungerar, samt till att deltagaren ska närma sig arbetslivet. Dina arbetsuppgifter är främst undervisning i svenska som andraspråk, men även att tillsammans med kursens deltagare undersöka samhällsinstitutioner, föreningsliv och andra instanser som kan vara viktiga.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet i aktuella ämnen.

Övrigt meriterande

Språkkunskaper i arabiska, persiska, pashto eller dari

Erfarenhet av folkhögskola samt dess målgrupp, folkbildning och dess pedagogik

Personliga egenskaper

Som person är du drivande, flexibel, initiativrik och har lätt att kommunicera med olika människor. Du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och ett brinnande intresse för olika kulturer.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tjänsten är en 100% visstidsanställning. Tillträde snarast

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten kontakta samordnare Asimina Diamanti: asimina.diamanti@orebrofolkhogskola.se

070-101 69 80

Ansökan CV och personligt brev skickas till  asimina.diamanti@orebrofolkhogskola.se

Ansökningarna behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Lärare i engelska (100%) på Allmän kurs

Vi söker nu en lärare i engelska i kombination med ett annat ämne till Örebro Folkhögskola. Du kommer att arbeta på vår skola i Vivalla med undervisning och mentorskap på Allmän kurs.

Huvudman för Örebro Folkhögskola (ÖF) är en ideell förening bestående av tre medlemmar: Evangeliska Frikyrkan (EFK), Filadelfiakyrkan Örebro och Immanuelskyrkan Örebro.

Skolan är uppdelad på två verksamhetsplatser: Allmän kurs, Fritidsledarutbildning och Startpunkt (skolans uppdragsverksamhet) i Vivalla och Bibelskolorna på Götabro kurs- och konferensgård.

ÖF har ca 150 heltidsstuderande på folkhögskolekurserna och ett flertal deltagare på Startpunkt.

All verksamhet på skolan utgår från följande policy:
”Vi utgår från en kristen helhetssyn på människan. Vi bejakar mångfalden och verkar för allas delaktighet. Våra deltagare skall få tillfälle att växa, mogna och få utrymme för funderingar över livet. Vi vill tillsammans skapa ett varmt och öppet studieklimat, där deltagarna blir sedda och hörda, respekterade och delaktiga”

Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter är främst undervisning på gymnasial nivå inom engelska eller matematik i kombination med något annat ämne samt att vara mentor på Allmän kurs. Du kommer att tillhöra Allmän kurs arbetslag och medverka i arbetslagets gemensamma arbete. Vi utgår från en hermeneutisk kunskapssyn där deltagarens livslånga lärande, personliga utveckling och studieförmåga står i fokus. Stor del av undervisning på Allmän kurs läses tematiskt.

Kompetenskrav

  • Behörig folkhögskollärare alt. gymnasielärare i engelska i kombination med ett annat ämne

Övrigt meriterande

  • Erfarenhet av Allmän kurs och folkhögskola samt dess målgrupp, tematiskt arbetssätt, folkbildning och dess pedagogik
  • Kompetens inom andra ämnen, gärna samhällskunskap.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet och pedagogisk fallenhet.

Personliga egenskaper

Som person är du utåtriktad, drivande, flexibel, initiativrik och har lätt för
kommunicera med olika människor. Du är lyhörd, har god  samarbetsförmåga, har ett brinnande intresse för människor från olika kulturer, är en god kommunikatör och duktig på samtalsmetodik.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast

Kontaktpersoner
Vid frågor om tjänsten kontakta:

Annelie Andersson, samordnare Allmän kurs
annelie.andersson@orebrofolkhogskola.se

Marie Holm, rektor
076-805 60 60
marie.holm@orebrofolkhogskola.se

Ansökan
CV och personligt brev skickas till annelie.andersson@orebrofolkhogskola.se
Ansökningarna behandlas löpande.

Välkommen med din ansökan!

(Högerklicka på länken/texten och välj Spara som länk som..)