Allmän kurs

Allmän kurs är främst avsedd för dig som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning. Allmän kurs passar både dig som har ett tydligt mål att studera vidare och dig som är studieovan men vill komma igång och plugga igen.

Att studera på grundskolenivå innebär fokus på svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap. Del-
tagarna har även “skapande” och “hälsa” på schemat, med syfte att få arbeta praktiskt. Studier på gymnasienivå innebär att deltagarna läser svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, sam-
hällskunskap, naturkunskap, historia och religion. Till stor del läser de sina ämnen tematiskt och arbetar med att utveckla olika förmågor.

Fakta

Längd: Kursens längd (1-3 år) varierar beroende på dina förkunskaper och dina tidigare erfarenheter.
Kursstart i slutet av Augusti.
Sista ansökningsdag: 15 april, ansök via hemsidan eller ansökningsblankett.
Grundläggade ansökningsvillkor: Ansökan och personligt brev.

Alla deltagare på grundskole- och gymnasienivå tillhör en basgrupp som de träffar kontinuerligt för planering av studier och coachande samtal av varandra och mentor. Några timmar i veckan ordnar vi lärarledd studieverkstad där deltagarna kan få hjälp med aktuellt skolarbete. Under året bryter vi även den vanliga undervisningen för gemenskapsdagar och olika kulturella aktiviteter.

Bra att veta

På Allmän kurs får du inga betyg i enskilda ämnen utan ett sammanfattande studieomdöme. Studieomdömet är en bedömning av din förmåga att studera vidare. Omdömet sätts gemensamt av dina lärare i slutet av dina studier. Med ditt studieomdöme kan du sedan söka in till universitet och högskola.

Möt lärare och deltagare på Youtube

Se filmen om Allmän kurs och hör deltagare och lärare berätta om vad det innebär att läsa på just en folkhögskola. Klickan på play-knappen nedan. Se fler filmer om skolan på vår Youtube-kanal.