Lärjungaskolan på Götabro

Längtar du efter att få utmanas och växa som lärjunge till Jesus? Längtar du efter att ord och handling ska få gå hand i hand? Då är Lärjungaskolan ett bra alternativ! Det är en ettårig bibelskola för efterföljare med fokus på Jesus. 

Här får du god undervisning om livet med Jesus, du får tillfällen att praktisera det du lärt dig, både genom frivillig veckopraktik och en längre vårpraktik i Sverige eller utomlands. Vi vill forma lärjungar som har sitt sikte inställt på Jesus och som följer vart han än leder. Vi läser de grundläggande bibelkurserna gemensamt och sedan fördjupar vi oss i olika profiler. Du kan välja mellan tre profiler:

Lärjungaskolan – Social 

Har du ett speciellt hjärta för utsatta människor? Längtar du efter att få älska människor med både ord och handling? Längtar du efter att göra skillnad och nå människor? Den sociala profilen riktar sig till dig som vill pröva på hur det är att arbeta med olika sorters utsatthet och som längtar efter att själv få gå till den som ingen annan går till. Du kommer att få en djupare kunskap om Bibelns syn på rättvisa och socialt engagemang, ett större hjärta för människor och redskap till hur just DU kan göra skillnad.

Lärjungaskolan – Ledare 

Älskar du församlingen? Eller är du väldigt frustrerad över församlingen och längtar efter att den skulle vara något mer? Anar du att du är en ledare? Den här profilen vill utmana och träna unga kristna att våga tro på och satsa på församlingen. Här får du en möjlighet att växa och pröva dina vingar. Du kommer att få ett större hjärta för församlingen, redskap för att arbeta i en församling och tankar kring hur du kan vara med och forma framtidens församling. Ledare och Pionjär läser en del kurser gemensamt.

Lärjungaskolan – Pionjär 

Längtar du efter att nå människor långt utanför kyrkans väggar? Längtar du efter att hitta nya sätt att leva och vara församling som gör att vi ser människor komma till tro och bli lärjungar? På den här profilen utmanas du till att tänka nytt och till att våga gå steget före för att breda ut Guds rike. Du kommer att få kunskap om hur man kan leva och tänka pionjärt, hur man når nya människor, att spränga gränser och forma församlingar som är relevanta och når nya människor. Pionjär och Ledare läser en del kurser gemensamt.